Stoppen met roken belangrijk voor beperken van haaruitval

Haaruitval door roken

Zoals al bij de tips vermeld zorgt roken er voor dat de kans veel groter is dat men last kan krijgen van haaruitval. Dit door de doodeenvoudige reden dat wanneer men rookt er minder zuurstof in het bloed getransporteerd kan worden. Wanneer men de neiging heeft tot snel haarverlies om wat voor reden dan ook (medicijnen, stress, ouderdom moet het rijtje maar op) is met juist gebaat bij een goede doorbloeding van de hoofdhuid. En dan met name de toevoer van zuurstof naar de haarzakjes toe. Het is niet te ontkennen door tal van onderzoeken dat door de nicotine het zuurstof gehalte in het bloed daalt. Als men dus één van de ingrediënten die men nodig heeft om haar goed te laten groeien weg neemt, namelijk zuurstof, dan loop je dus een risico op (versneld) haarverlies.

Roken ook indirect en op lange termijn schadelijk

Naast dat haar zuurstof nodig heeft, heeft het ook voedingsstoffen nodig. Diverse vitaminen en mineralen. Men mag er logischerwijs van uit gaan dat wanneer men door het roken de gezondheid aan kan tasten. Het gevolg hiervan kan zijn dat het lichaam minder goed deze vitaminen en mineralen kan opnemen. Naast de slechte zuurstof huishouding kan dit tot haarverlies leiden. Stel dat u door een verslechterde gezondheid door roken medicamenten moet gaan slikken, kan als bijeffect hebben dat alle vitale bouwstoffen worden verbruikt of juist niet wordt opgenomen. Gevolgschade daar van: Haarverlies.

Stoppen met roken draagt bij aan haarbehoud

Stoppen met roken is lang niet even makkelijk maar het is wel verstandig om te doen. Je krijgt er niet alleen meer energie door maar door de verbeterde toevoer van zuurstof en uiteindelijk ook meer haar.

Hieronder een paar links waarmee u kunt gaan stoppen met roken.


Rookblok (stop de lust om te roken)